January 17, 2011

Manifestasi Jiwa Seni Doodles Azreen Chan


Aku dah lama follow blog beliau. Dah lama jadik stalker tegar dan admire gila hasil-hasil kerja beliau. Itu pun, aku terjumpa blog beliau secara tak sengaja hari tu 
(ayat poyo gila LOL)

Sebenarnya aku dah lama nak review blog saudari Azreen ni. Tapi tak berani nak screen-capture hasil-hasil karya beliau. To be honest, aku sangat menghormati hasil penat lelah orang lain menghasilkan sesuatu karya dia orang. So, lepas aku mintak izin dari empunya blog *my doodle* aka saudari Azreen, maka buleh la aku screen-capture hasil-hasil karya beliau *akhirnya* hehe

 

Blog *my doodle* ni tersangatlah simple sebenarnya. Dihiasi dengan hasil-hasil karya si pemilik blog, blog ni mempunyai tarikan yang tersendiri. Tak ada wigdet berat yang membebankan web browser, tak diberatkan dengan lagu-lagu autoplay - plain simple but attaractive. 

Antara hasil karya beliau yang limited edition
Beliau jugak menghasilkan postcard!
Oh ya, apa itu 'doodle' sebenarnya? Doodle ni adalah lebih kurang macam hasil contengan yang dihasilkan tanpa sebarang tema, kira macam bebas lah. Sebab tu kalau korang boleh tengok macam hasil karya saudari Azreen ni, ada macam-macam karekter dalam hasil karya beliau. Dan beliau jugak ber'ekperimentasi' dengan melakar doodles beliau di atas pelbagai jenis material. 

So, kalau korang berminat dengan hasil karya doodle saudari Azreen ni dan rasa-rasa macam nak booking untuk dijadikan gift, korang boleh berkunjung ke blog beliau di http://doodle-from-me.blogspot.com/

p/s:
aku berharap sangat Azreen buleh convert doodles beliau kepada prints t-shirt. buleh tak? (kalaulah beliau ada baca enrty ni : p)



4 comments:

Faizal n Fashitah said...

Cun la hasil doodle si AzreenChan tu...

azreenChan said...

Thanks kerana pos entri ini :)
Ternampak link di page orang lain picture yang familiar itu. Hehe :D

Harapnya merchandising di future akan buat tshirt prints juge :)

PointBlankRambler said...

FnF: tau takpe hehe
azreen: try lah submit doodle awak kat rekatee - kat sana memang ada ramai orang promote design yang cantik2 :))

CiPoT CeDoT said...

dia nih memang seni abis arr..terpegun gak aku tengok...akhaz..